Locatie

Welkom

Welkom op de site van het Stedelijk College, locatie Henegouwenlaan. Op onze site is veel informatie over onze school te vinden en we doen ons best om zo actueel mogelijk te blijven. Veel van de algemene zaken zijn ook te vinden in onze locatiegids die uitsluitend digitaal wordt aangeboden via de site. Als u er echt niet meer uitkomt dan kunt u ons natuurlijk altijd bereiken via de telefoon of de mail.

We gaan daadwerkelijk bouwen! De Gemeente Eindhoven heeft groen licht gegeven voor de nieuwbouwplannen van 7 Eindhovense scholen en wij zijn er daar uiteraard 1 van. Onze school zal als eerste ook daadwerkelijk zichtbaar bouwactiviteiten gaan ontwikkelen.

Voor ons is dus het nieuwe schooljaar een jaar waarin we gaan bouwen aan een nieuwe school, waarvan het voorlopig ontwerp al klaar is. Weliswaar staat het er nog niet, maar de impressies zijn al te zien rondom onze school op de bouwborden die daar zijn geplaatst. Tot het zover is hebben we uiteraard ons huidige gebouw waarin we met de leerlingen samen werken aan de toekomst. Niet uitsluitend de toekomst van een nieuwe school, maar vooral aan de toekomst van ongeveer 1500 jongeren die via prewetenschappelijk onderwijs hun kijk op de wereld verruimen of datzelfde doen via tweetalig onderwijs. En wat is leuker dan kennis maken met vreemde talen als Chinees of Russisch? Of misschien wil je liever deelnemen aan het vak technologie dat op onze mavoafdeling in ontwikkeling is. Maar misschien is het vak filosofie meer geschikt voor jou? Kortom: een gebouw is mooi en we kijken er naar uit, maar wat daarbinnen plaatsvindt is allesbepalend voor de persoonlijke vorming van vele jongeren. Ga jij er daar eentje van zijn?

Ingrid van Zuijdam,
Opleidingsdirecteur

I. van Zuijdam_bewerkt 

Nieuwsgierig naar onze school? Kijk dan hier de introductiefilm!

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77