Actueel

Chinese taal, cultuur en uitwisselingen

Op donderdag 23 februari is de Confucius Classroom officieel geopend door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. De opening vond plaats op de locatie Henegouwenlaan. Een enorme mijlpaal in de ontwikkeling van het vak Chinees op het Stedelijk College én in de regio Eindhoven. "Eindhoven en Brabant' hebben een verbinding met dat geweldige land. Wij kunnen daar zorgen voor schone lucht en gezonde voeding. Er liggen veel kansen, die kunnen we alleen benutten wanneer we elkaar kennen. En daarbij is taal zo belangrijk", aldus de Commissaris van de Koning.

De Confucius Classroom is een officiële ondersteuning vanuit China voor de bevordering van het onderwijs in de Chinese taal en cultuur. Op de locatie Henegouwenlaan wordt al jaren les in de Chinese taal gegeven. Inmiddels volgen circa 60 leerlingen het vak Chinese taal en cultuur en de populariteit neemt snel toe. Met de Confucius Classroom krijgt het onderwijs een flinke impuls.

Wereldspeler
China is een belangrijke speler op het wereldtoneel. Veel bedrijven hebben vestigingen of delegaties in China en omgekeerd komen steeds meer Chinese bedrijven naar Nederland. Ook Chinese toeristen bezoeken ons land in toenemende mate. Kennis van de Chinese taal komt dus goed van pas, zeker in een internationale omgeving als de Brainportregio.

Internationalisering
Internationalisering is een speerpunt binnen het Stedelijk College Eindhoven. Het is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en ingebouwd in ons lesprogramma. De internationaliseringsactiviteiten binnen de school zijn erg breed. Zo organiseert het Stedelijk College uitwisselingen met andere scholen uit de hele wereld, waaronder met Nanjing en Beijing in China. Ook doet de school doet mee met internationale projecten en organiseert stages in het buitenland.

Voor meer informatie over de Confucius Classroom:www.confuciusgroningen.nl
Het Instituut heeft ook het Stedelijk College Eindhoven beoordeeld en geschikt bevonden voor de vestiging van een Confucius Classroom.

Lees ook:
Artikel in ED
Eindhoven news

Studio040:
Stedelijk College tilt Chinees onderwijs naar hoger plan
Eerste Eindhovense scholieren behalen diploma Chinees

scTV:
Uitwisselingsproject China Opening Confucius Classroom1_bew Opening Confucius Classroom3_bew
 Opening Confucius Classroom4_bew Opening Confucius Classroom5_bew
 Opening Confucius Classroom2_bew

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77