Onderwijs

Bring Your Own Device

Afgelopen schooljaren hebben we op het Stedelijk College Eindhoven ervaring opgedaan waarbij de leerlingen van meerdere klassen tijdens de lessen met een eigen laptop werken. In die klas werd met het BYOD principe gewerkt. BYOD staat voor Bring Your Own Device. Vanaf schooljaar 2019-2020 stelde de locatie Henegouwenlaan een Chromebook beschikbaar voor alle brugklasleerlingen. Vanaf dat moment spreken we dan ook niet meer van BYOD maar BYC. Ons SCTV- reportageteam was benieuwd hoe het gaat! Bekijk de video hier

Waarom werken wij met Chromebooks?
In de huidige woon- en werkmaatschappij is technologie niet meer weg te denken. Naast apparaten die ons helpen in huis of op het werk gebruiken we technologie (o.a. tablets, smartphones, laptops) ook in de communicatie met onze omgeving. Met name ontwikkelingen in de Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) volgen elkaar steeds sneller op. In de toekomst van onze leerlingen zal ICT een steeds grotere rol spelen.
Wij vinden dat het belangrijk dat onze leerlingen vaardigheden aanleren die zij voor de 21ste eeuw nodig hebben, de zogenaamde 21st Century Skills. Dat kan uitstekend in onze chromebookklassen.


Figuur uit Stappenplan_bewerkt


In onze lessen wordt gebruik van internet zoveel mogelijk verweven met de inhoud van een vak. Daarom besteden we aandacht aan het verantwoord omgaan met internet en sociale media.

Werken de leerlingen dan alleen maar met een Chromebook? Nee hoor!
Leerlingen maken ook gebruik van schriften om aantekeningen en samenvattingen te maken of van werkbladen om opdrachten uit te voeren. Zo blijven leerlingen op verschillende manieren werken aan leertaken. Leerlingen werken zowel samen met anderen als alleen.

 
Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77