Actueel

Nieuw: Tweetalig Internationaal Programma

(27-10-2020)
Sinds dit schooljaar biedt de tweetalig onderwijsafdeling van het Stedelijk College Eindhoven aan de Henegouwenlaan een nieuw onderwijsprogramma aan: het Tweetalig Internationaal Programma. Het TIP-programma richt zich specifiek op leerlingen met een havo-vwo niveau, die een internationale achtergrond hebben en die zich blijvend in Nederland willen vestigen.
De eerste leerlingen die in augustus met TIP zijn begonnen zijn Raresh uit Roemenie, Iva uit Bulgarije, Jessica uit India, Ahhyun uit Zuid-Korea en Avinash uit India. Zij staan te trappelen om hun eerste ervaringen te delen.
Zonder uitzondering zeggen ze allemaal dat ze Nederlands willen leren voor hun toekomst. Ze willen graag in Nederland blijven wonen maar ook internationaal werken. Nederlands en Engels zijn dus belangrijk voor ze. Ze vertellen vol enthousiasme in het Nederlands: “Wij merken nu al verbetering in ons Nederlands. We krijgen veel vakken in de twee talen, ook tekenen, drama, aardrijkskunde en geschiedenis. De lessen zijn ook heel gevarieerd zodat we tegelijkertijd het vak en de talen leren. De docenten zijn heel aardig en hulpvaardig. Wij hebben ook al veel vrienden gemaakt.”
Docenten Sanne Asveld en Leo Rademaker vertellen dat ze op maat kunnen lesgeven omdat het groepje leerlingen klein is. Ze besteden aandacht aan lezen, schrijven en luisteren over onder andere maatschappelijke onderwerpen. "Zo helpen we ze ook om nog sneller in Nederland en Eindhoven te integreren", zegt Sanne.
De bedoeling van TIP is dat de leerlingen binnen twee jaren kunnen instromen in het regulier tweetalig onderwijs.
Lees voor meer informatie via deze link TIP
 
[terug]
Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77