Activiteiten

Diploma's Chinees uitgereikt

Op 21 juli hebben Alex Heijerman, 5tvwo en Nic v.d. Stegen, 4tvwo hun HSK-certificaat uitgereikt gekregen. Alex en Nic zijn de eerste twee leerlingen van het Stedelijk College Henegouwenlaan die het Chinese diploma hebben behaald.
Beide leerlingen hebben HSK1 Exam gedaan op het Wolfert van Borsselen Tweetalig College Rotterdam onder begeleiding van de vakdocent, Margie Li. Het tweetal had een uitstekende score. Volgens planning gaan Alex en Nic op voor het HSK2 Exam in december.

Wat is het HSK Exam?
HSK Examen (Chinese Proficiency Test) is het internationaal erkend Chinese Exam waarmee het niveau van de kennis van de Chinese taal wordt gemeten. Dit examen is een initiatief van de Hanban, het hoofdbureau van alle Confucius Instituten.
HSK Examen bestaat uit 6 niveaus: HSK 1 t/m 6.
Dit houdt in dat iemand die HSK1 behaald heeft, simpele Chinese woorden en zinnen kan begrijpen en toepassen. Dit is een goede basis om verder te gaan met het leren van de taal. De student die HSK2 heeft behaald, kan zich uitstekend redden met simpele zinnen en routinevragen; informatie uitwisselen over dagelijkse zaken is geen probleem. Met HSK3 beheers je basis Chinees waarmee je je kunt redden in dagelijkse-, school-, en werksituaties of tijdens een reis door China. 
HSK4-gediplomeerden zijn in staat om over verschillende onderwerpen te kunnen spreken met 'native speakers'. Vanaf niveau 5 kan men genieten van Chinese films en Chinese kranten/tijdschriften lezen of zelfs een speech geven in het Chinees. Met niveau 6 spreek en schrijf je de Chinese taal vloeiend.

Informatie
Voor meer informatie kijk op: http://www.confuciusgroningen.nl/nl/p/taal/hsk/
Wil je meer weten over het vak Chinees: neem dan contact op met teamleider Willem Gebuis en docente Margie Li. Of kom gerust voor een proefles. Iedereen is van harte welkom!


IMG_3436_bewerkt

IMG_3440_bewerkt   IMG_3445_bewerkt

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77